söndag 4 maj 2014

Omelett med nässlor


När har man hittat på ett eget recept?
Jag tog mitt favoritrecept när det gäller omelett i ugn och bytte ut de flesta ingredienserna.

Omelett med köttfärs, bacon, ost och nässlor.

Ingredienser:
2-3 liter nyplockade nässlor
1 paket bacon
500 g köttfärs
1 rejäl bit purjolök
1 klyfta vitlök
12 ägg
1,5 dl vatten
1,5 dl riven ost
salt och peppar

Så här gör du:
1. Skölj nässlorna. Koka upp ca 5 dl vatten och lägg i nässlorna, de är klara när de fått ljusgrön färg. Häll av vattnet och hacka nässlorna.
2. Dela bacon och stek - lägg över i ugnsform.
3. Stek köttfärs  - lägg över i ugnsform.
4. Skiva purjolök och riv vitlöken och fräs - lägg över i ugnsform.
5. Fräs nässlorna - lägg över i ugnsform.
6. Vispa ihop ägg, vatten, riven ost, salt och peppar. Häll omelettsmeten över de andra ingredienserna.
7. Grädda i ugnen 200 grader ca 20-30 min.

Inga kommentarer: